EHBO bij Baby’s en Kinderen

Jaarlijks worden duizenden kinderen behandeld op de afdeling spoedeisende hulp van een ziekenhuis na een ongeval thuis. Veel van deze ongelukken kun je als ouder voorkomen of je kunt direct zelf handelen. Weet jij eigenlijk wel wat je moet doen als jouw baby of kind iets overkomt? Zorg dat je weet wat je moet doen om je kind te helpen. Verloskundigenpraktijk Regenboog wijst je graag op de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen.

Nu je zelf zwanger bent, of inmiddels al ouder(s) bent, is het een goed moment om wat EHBO-basisvaardigheden te leren speciaal gericht op baby’s en kinderen. Wacht dus niet langer en schrijf je (samen met je partner) in voor de cursus en leer alle EHBO-vaardigheden!

Vaak is het gratis, want een EHBO-cursus wordt meestal door je zorgverzekeraar in het aanvullend pakket vergoed. Zit jouw verzekeraar daar ook bij?

De cursus

Je leert tijdens de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen in 4 uur online de theorie. Daarna breng je wat je geleerd hebt in een les van 4 uur in praktijk.

In de online theorie cursus leer je te handelen bij de meest voorkomende ongelukken in en om het huis, zoals een splinter, bloedneus of een snijwond. Als je de theorie hebt behaald, mag je deelnemen aan de praktijkles (bij jou in de buurt) Tijdens deze bijeenkomt oefen je zelf met begeleiding van een erkende EHBO-instructeur de belangrijkste EHBO-handelingen. Zoals reanimatie, verband aanleggen en om te gaan met een bewusteloos slachtoffer.

Na de cursus heb je voldoende zelfvertrouwen om snel, goed en veilig te kunnen handelen bij een ongeval met een baby of kind.

Als je de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen met een goed resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van het Nederlandse Rode Kruis.

Nog even alles op een rij:

  • De cursus is voor (aanstaande) ouders

  • Leer de theorie online

  • Zoek een praktijklocatie in jouw buurt

  • Leer snel, goed en veilig te handelen bij (nood)situaties

  • Krijg voldoende zelfvertrouwen om te handelen

  • Gecertificeerd door het Nederlandse Rode Kruis